Gear Chain Industrial B.V.
 
a Tarasconweg 13
5627 GB Eindhoven
The Netherlands
t +31 (0) 40 2906801
f +31 (0) 40 2906804
e

In het eerste kwartaal van 2014 is door Gear Chain Industrial BV een belangrijke mijlplaal bereikt in de ontwikkeling van een nieuwe CVT voor toepassing in trucks. Na een uitvoerige periode van simulatie, ontwerp en productie, is de innovatieve transmissie volledig geassembleerd en succesvol getest op de vermogensproefstand.

Het project, dat in 2010 gestart is en door het Ministerie van Economische Zaken gesubsidieerd wordt, is in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven uitgevoerd. Uitgangspunt is de realisatie van een continu variabele automaat voor middelgrote distributie trucks (tot 12 ton GVW) en stadsbussen, al dan niet in hybride vorm. De nieuw ontwikkelde versnellingsbak is geschikt voor een ingangskoppel tot 750Nm en heeft een regelbereik van maar liefst 11.6. Het biedt als voordeel een verbetering van de voertuigprestaties ten aanzien van het brandstofverbruik, de acceleratie en het rijcomfort. Dit is mede mogelijk geworden door toepassing van een dubbele 44mm GCI-ketting en een zeer zuinig servo-hydraulisch actuatiesysteem.

Inbouw van de transmissie in een DAF LF45 testvoertuig is in volle gang, zodat op korte termijn ook een demonstratie op de weg kan worden gegeven.

  

Laatste nieuws